Spetterende playbackshow

Anouk Anouk
Astrid Francisca Astrid Francisca
Merel Merel
Maaike Maaike
crew crew

zaterdag 13 oktober 2018

De jaarlijkse soundmix-playbackshow, die gisteravond bij Bob's Partyhouse in Uitgeest werd gehouden, is een spetterend evenement geworden. In de bomvolle grote zaal genoten feestelijk geklede cliënten, familie en begeleiders van maar liefst 29 optredens. Het werd ook nog eens een spannende wedstrijd, met zeer uiteenlopende uitvoeringen. 

Look-a-likes
Niet alleen de optredens verschilden van elkaar, ook het repertoire. Van oer-Hollandse meezingers, zoals 'Kom van dat dak af', 'Droog je tranen, kleine jongen' en 'Ik ben toch zeker Sinterklaas niet' tot en met internationale klassiekers ('Waterloo', 'Ketchup Song'), modern hitwerk ('Issues') en bekende filmliedjes (Lion King). Er werd solo gezongen, maar ook in duo's en soms zelfs met achtergronddanseressen. Sommige cliënten brachten hun nummer sober en ingetogen, anderen maakten er een wervelende show  van, met dans, pruik en attributen. In totaal stonden er 35 cliënten met een eigen act op het podium. 

Winnaars
De jury riep na enige beraadslagingen Pascal met zijn vertolking van Michael Jacksons 'Billy Jean' tot winnaar van de avond uit. Pascal was niet alleen een ware look-a-like van de King of Pop, maar imiteerde ook fraai diens moonwalk-danspasjes. Woonproject Heiloo, waar Pascal woont, deed dit jaar voor het eerst aan de playbackshow van de SIG mee en ging dus meteen met de hoofdprijs naar huis. Merel (Logeerhuis) en Manoela (Anneko van der Laanhuis) kregen de tweede en derde prijs, met hun uitvoeringen van 'Geen zin' (Femke Meines) en 'Issues' (Julia Michaels). 
En als we, zoals bij een heuse Oscaruitreiking, toch namen noemen, dan moeten zeker die van Vincent  en Maaike (presentatie), Ruud, Michelle Cindy, Jacqueline (crew), Barry (dj), Lorenzo (fotograaf), Mariska, Sonja en Lotte (begeleidend soundmixteam) worden genoemd. De avond was bij hen in prima handen. 

Jubileumdoel
Geen playbackshow zonder winnaars natuurlijk. Maar het was toch vooral een supergeslaagd muziekgala voor iedereen, met drankjes en heerlijke hapjes. Het evenement kreeg nog een extra feestelijk tintje met een loterij. De opbrengst van de verkoop van de lootjes is bestemd voor de stichting Kinderen van de Voedselbank, het jubileumdoel van de SIG, die volgend jaar 50 jaar bestaat.