Eenmaal, andermaal ...

Bieden Bieden
Veiligmeester Veiligmeester
sprinkhaan sprinkhaan
jubileummarkt Wisselwerk glasinlood jubileummarkt Wisselwerk glasinlood
jubileummarkt Wisselwerk bakkerij jubileummarkt Wisselwerk bakkerij
jubileummarkt Wisselwerk Buurtwinkel jubileummarkt Wisselwerk Buurtwinkel

donderdag 25 oktober 2018

De grote jubileumveiling die gisteren op ons bestuursbureau werd gehouden, was in alle opzichten een zeer geslaagd evenement. Maar liefst 42 uiteenlopende stukken gingen onder de hamer. De opbrengst van bijna 2000 euro is bestemd voor de stichting Kinderen van de Voedselbank en een verrassing voor de kinderen die ondersteuning van de SIG krijgen, de goede doelen waarvoor we ons op weg naar ons 50-jarig bestaan in 2019 inzetten.

De ongeveer veertig aanwezigen – relaties, medewerkers, leden van de Raad van Toezicht en Centrale Cliëntenraad – hadden zich tevoren aan de hand van de mooie catalogus kunnen oriënteren op de aangeboden stukken. Van schilderijen en kaarsen tot bijzondere werken van keramiek, textiel en glas in lood; stuk voor stuk unieke, ambachtelijke producten van cliënten van onze dagbesteding.  De dienstverlenende dagbestedingsprojecten hadden andere originele ‘stukken’ ingebracht, zoals ‘allereerste oogst’-honing (kinderboerderij Dierendorp) en waardebonnen, bijvoorbeeld voor tuinonderhoud (Buurtwinkel Marsmanplein), een rondleiding met high tea in het Haarlemse stadskantoor (horecagroep)  en een kalender met eigen beeldmateriaal (grafisch centrum Vorm op Maat).

Soms was een enkel bod voldoende, voor andere stukken gingen de handen van bieders tegelijk omhoog en vloog ook het bod omhoog. Onze directeur Jan Kroft toonde zich een bedreven veilingmeester, met een toelichting op elk veilingstuk. “Dertig euro! Wie o wie? Veertig euro? Vijftig euro! Vijfenzestig euro! Niemand méér? Dan is het eenmaal, andermaal, verkocht.” En zo tikte hij in een vrolijke sfeer 42 stukken af.

Jubileummarkt dagcentrum Wisselwerk
Parallel aan de jubileumveiling hield dagcentrum Wisselwerk in Beverwijk gisteren een grote jubileummarkt. De tientallen bezoekers kregen rondleidingen en demonstraties op alle ambachtelijke ateliers en in kaarsenmakerij/cadeauwinkel De Schans op de begane grond. Er werden volop producten gekocht, waarvan de opbrengst, net als die van de jubileumveiling, bestemd is voor de stichting Kinderen van de Voedselbank. In totaal kon er aan het einde van de dag € 670 op de goede doelen-rekening worden bijgeschreven! In Buurtwinkel de Schans, aan de overkant van Wisselwerk, kregen bezoekers van de jubileummarkt koffie en thee met lekkers aangeboden.