Smoothie-actie horecagroep Stadskantoor

smoothies voorbereiden smoothies voorbereiden
Op de fiets Op de fiets

donderdag 01 november 2018

Cliënten van onze horecagroep, werkzaam op het Stadskantoor van de gemeente Haarlem, hebben gisteren en vandaag smoothies 'gefietst'. Op een speciale fiets werd fiks doortrappend een blender aangedreven, waarin verse groente en fruit werden vermalen. De gezonde sapjes vonden gretig aftrek onder de ambtenaren. De opbrengst van de verkochte smoothies is bestemd voor de stichting Kinderen van de Voedselbank, het goede doel waar de SIG zich in de aanloop naar haar 50-jarig bestaan in 2019 voor inzet. 

In het restaurant van het Stadskantoor was een mooie smoothie-kraam ingericht, waar het fruit en de groenten werden bereid. Vers geperst sinaasappelsap, blaadjes spinazie, stukjes wortel, partjes appel en mango, plakjes banaan en stukjes rood fruit werden zorgvuldig gemengd, waarna ze  in de blender voorop de fietsen werden gezet. Vandaag waren het Purdey en Ricardo die vervolgens hard op de pedalen gingen, om het geheel in de blender tot smoothies te verwerken. De twee specialie fietsen waren beschikbaar gesteld door Appèl, het cateringbedrijf van de gemeente Haarlem. 

En zo ontstonden verse smoothiesapjes met spannende kleuren en klinkende namen, zoals 'Halloween', Spooky Green en Bloody Red. Ze werden voor € 1,20 per glaasje verkocht, voor het goede doel dus. Het gaat om een van de vele jubileumacties van de SIG, waar cliënten actief bij betrokken worden.  

De opbrengst van het smoothie-fietsen was bij het plaatsen van dit bericht nog niet bekend.