Bedrijfskleding voor schoonmaakteam Breestraat

Uitreiking werkjas wethouder Niele Uitreiking werkjas wethouder Niele
nieuwe werkjas nieuwe werkjas
nieuwe werkkleding groepsfoto nieuwe werkkleding groepsfoto

maandag 03 december 2018

Een onderhoudsteam van de SIG, bestaande uit cliënten van onze dagbesteding in Buurtwinkel de Schans, gaat in uniforme werkkleding de Breestraat in Beverwijk helpen schoon en afvalvrij te houden. Vanochtend overhandigde wethouder Hanneke Niele de werkjassen aan cliënten en begeleiders, met goed zichtbaar op de rug het logo Heel Beverwijk Lekker Schoon.

Het  helpen schoon houden van de Breestraat, inclusief winkelcentrum Beverhof, is een samenwerkingsproject van SIG Dagbesteding, gemeente Beverwijk en winkeliersvereniging Stichting Beverwijk Centrum. De werkkleding - jacks, sweaters en broeken - is gesponsord door de drie deelnemende partijen. Het schoonmaakteam werkt vanuit Buurtwinkel de Schans in Beverwijk, waarin SIG en Stichting Welzijn Beverwijk samenwerken.

Mee prikken
Wethouder Hanneke Niele sprak voordat ze de werkjassen uitreikte van een mooi initiatief. "In een schone stad is het immers prettig wonen." En waar het netjes en schoon is, zal het publiek ook minder snel afval op straat achterlaten, zo zei ze te hopen. Ze beloofde de cliënten van het onderhoudsteam een keertje mee te helpen met afval prikken.

Sociaal verbindend
Ook onze bestuurder Jan Kroft toonde zich blij met het schoonmaakproject, omdat het past in de visie van de SIG om cliënten zinvolle, dienstverlenende en sociaal verbindende dagbesteding aan te bieden.
Ronald van Leeuwen, bestuurder van winkeliersvereniging LEV, reikte de sweaters aan het schoonmaakteam uit, met complimenten voor het project. Het LEV-logo van de winkeliers (Lekker Eigenwijs Verrassend) staat ook prominent op de nieuwe bedrijfskleding, net als dat van de SIG.

Uitbreiding
Het buurtwinkelteam bestaat nu nog uit zes cliënten, maar wordt uitgebreid naar circa tien deelnemers, met twee begeleiders van de SIG. Het is de bedoeling dat het team op termijn ook helpt de zijstraten van de Breestraat zwerfvuilvrij te houden. Ook zullen klusjes voor winkeliers worden uitgevoerd. Die kunnen worden aangevraagd bij Buurtwinkel de Schans. Het eerste verzoek is al binnen: een van de winkeliers heeft cliënten gevraagd te helpen bij de opbouw van zijn kerststal.