Nieuwbouw Engelandlaan

Vorderingen nieuwbouw 4 Vorderingen nieuwbouw 4
Vorderingen nieuwbouw 3 Vorderingen nieuwbouw 3
Vorderingen nieuwbouw 2 Vorderingen nieuwbouw 2

vrijdag 11 januari 2019

Onze nieuwbouw aan de Engelandlaan in Haarlem-Schalkwijk (voorheen woonproject De Schalkse Hoek) vordert gestaag. Als alles voorspoedig verloopt, worden hier na de bouwvak dit jaar 16 appartementen voor cliënten van de SIG opgeleverd. 

In mei 2018 werd ons woonproject De Schalkse Hoek aan de Engelandlaan opgeheven, nadat de 15 bewoners waren verhuisd naar woonproject IJslandpark, even verderop aan de Italiëlaan. Hier hebben alle cliënten een prachtig nieuw en modern eigen appartement.

Na hun verhuizing is het pand aan de Engelandlaan gesloopt, om ruimte te maken voor nieuwbouw. Bouwbedrijf Vastbouw realiseert hier nu een nieuwbouwcomplex met 16 appartementen voor cliënten van de SIG (wachtlijst) en 12 particuliere koopappartementen. Dit concept van wat wij 'omgekeerde (maatschappelijke) integratie' noemen, heeft zich elders  in de regio al volop bewezen.

De bouwwerkzaamheden zijn intussen in volle gang. De contouren van de koopappartementen aan de Engelandlaan/hoek Duitslandlaan zijn al zichtbaar. Voor de bouw van de SIG-appartementen staan de betonblokken klaar. Spannend!