SIG 50 jaar: taart voor iedereen

gebakjes gebakjes
lekker eten Garmt Stuiveling lekker eten Garmt Stuiveling
Garmt Stuiveling huiskamer Garmt Stuiveling huiskamer
Traktatie huiskamer Traktatie huiskamer
ballonnen Stan Kenton ballonnen Stan Kenton

woensdag 24 april 2019

Afgelopen zondag - 21 april (eerste Paasdag) - was 'de dag die je wist dat zou komen': exact 50 jaar geleden, op 21 april 1968, werd stichting SIG opgericht. De echte, grote viering van ons jubileum vindt later dit jaar, in september, plaats. Gisteren werd ter gelegenheid van ons feitelijk 50-jarig bestaan SIG-breed getrakteerd. Op alle locaties werden overheerlijke jubileumtaartjes van onze Bakkerij bezorgd en voor al onze vrijwilligers was er een 'zoete' Paasattentie. 

Afkorting SIG
'Waar staat de naam SIG voor?', is een veelgestelde vraag. Wel nu: die staat oorspronkelijk voor de afkorting van Samenwerkende Instellingen voor Geestelijk Gehandicapten. Deze volledige naam hebben we in de loop der tijd losgelaten; de afkorting op zichzelf is onze (merk)naam geworden. De term 'geestelijk gehandicapten' is trouwens al lang achterhaald.  

Cliënt centraal
De SIG heeft vanaf het begin, in 1969, altijd de cliënt (en zijn eigen netwerk) centraal gesteld. Met een persoonlijke en oplossingsgerichte benadering, met respect voor het 'eigene' van cliënten en oog voor hun individuele kracht, wensen en talenten. Met vooruitziende blik gaf de SIG al in de jaren negentigt uitvoering aan haar visie op 'volwaardig wonen', met aandacht voor de privacy van bewoners en het zelf ontwikkelde 'warme gang'-concept, met begeleiding van cliënten op afstand (op maat/indien nodig). Ook op het gebied van ambulant (aan huis) begeleiden van cliënten/gezinnen vervulde de SIG een voortrekkersrol. Een kleine tien jaar geleden breidde de SIG haar aanbod uit met bijzondere, kleinschalige dagbestedingsprojecten

Goed doel
Een jaar geleden startte de SIG haar jubileumjaar ('Op weg naar 50') met een reeks activiteiten voor een goed doel: de stichting Kinderen voor de Voedselbank. Ook wilden we met dit fonds een onvergetelijk dagje uit organiseren voor de kinderen die ondersteuning vanuit de SIG krijgen. Dit uitje - naar de Efteling, voor de kinderen en hun gezinnen - vond zaterdag 13 april jl. plaats.
De sponsoracties voor de stichting Kinderen van de Voedselbank lopen nog door tot september dit jaar. Doneren kan trouwens ook gewoon rechtstreeks. Klik hier voor meer info.  

Taart!
Om onze echte jubileumdatum - 21 april - niet ongemerkt voorbij te laten gaan, trakteerde de SIG gisteren op al haar locaties op bijzondere - en superlekkere - jubileumgebakje, uit de eigen SIG-bakkerij. De foto's werden gemaakt op onze woonprojecten Stan Kentonlaan en Garmt Stuivelingstraat.