Sponsorloop Marsmanplein: bijna € 400 voor jubileumdoel

sponsorloop met mascotte sponsorloop met mascotte
sponsorloop onderweg sponsorloop onderweg
sponsorloop kraam marsmanplein sponsorloop kraam marsmanplein
logo kinderen van de voedselbank logo kinderen van de voedselbank

zondag 12 mei 2019

In een lange sliert wandelden circa dertig deelnemers zaterdagochtend rond het Marsmanplein in Haarlem-Noord. De deelnemers aan deze sponsorloop brachten samen bijna € 400 bij elkaar voor het jubileumdoel van de SIG - de stichting Kinderen van de Voedselbank. Een prachtig bedrag én een superleuk evenement! 

Het initiatief voor de sponsorloop kwam van 'SigSportief', de wandelgroep van cliënten, begeleiders en vrijwilligers in Delftwijk, die twee jaar geleden werd opgericht. Alle deelnemers hadden tevoren actief - en met succes - sponsors voor hun wandeling geworven, onder meer onder familie, medewerkers van de SIG, hun sportvereniging, ondernemers van Winkelcentrum Marsmanplein en wijkbewoners en op hun dagbestedingslocatie. Zo werd er bijvoorbeeld gul gegeven door de ambtenaren op het Stadskantoor Haarlem (horecagroep SIG) en collega's van Paswerk. 

Lentemarkt Marsmanplein
De sponsorloop voerde de deelnemers via het Simon Vestdijkpark in een wijde boog rond het Marsmanplein. Onder een aangenaam zonnetje werd het een gezellige wandeling, met het goede gevoel dat hiermee gezamenlijk een mooie bijdrage aan het jubileumdoel van de 50-jarige SIG werd geleverd. Het evenement viel samen met de lentemarkt op het Marsmanplein, waar de SIG met een eigen kraam stond. Hier werden leuke ambachtelijke jubileum-cadeauartikelen verkocht, waarvan de opbrengst eveneens in de 'pot' voor de stichting Kinderen van de Voedselbank gaat. 

Bloem en oorkonde
Bij terugkomst werden de deelnemers aan de sponsorloop bij de SIG-stand op het Marsmanplein onthaald, met voor iedereen een oorkonde en een prachtige bloem, gesponsord door bloemenwinkel Bloemenhof uit Zwaanshoek. En er was welverdiend lekkers, natuurlijk! 

Ons jubileumdoel: Kinderen van de Voedselbank
De SIG bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren we samen met de stichting Kinderen van de Voedselbank, ons jubileumdoel. Doneren kan nog tot september dit jaar, op rekeningnr. NL84 INGB 066 014 85 95 t.n.v. Stichting SIG te Beverwijk, onder vermelding van Gift Kinderen. Volg onze jubileumactiviteiten ook op Facebook.