'Buurtsoepje' bij Buurtwinkel de Schans

Buurtsoepje 1-opscheppen Buurtsoepje 1-opscheppen
Serveren Serveren
Smakelijk eten Smakelijk eten
Groepsfoto Groepsfoto
Gezellig! Gezellig!

dinsdag 03 september 2019

Elke twee weken, in de even weken, is er bij Buurtwinkel de Schans in Beverwijk een open lunch voor wijkbewoners. 'Buurtsoepje', heet de activiteit, want de deelnemers krijgen dan (zelfgemaakte) soep, met stokbrood geserveerd. Gistermiddag schoven circa 15 veelal oudere wijkbewoners aan tafel. Voor heerlijke kippensoep én een gezellige ontmoetig met elkaar.

Het 'Buurtsoepje' wil wijkbewoners een gezonde lunch voorzetten én een laagdrempelig contact bieden. Het initiatief van de SIG en Stichting Welzijn Beverwijk (samenwerkend in Buurtwinkel de Schans) startte op maandag 5 augustus en lijkt nu al in een behoefte te voorzien. Het samen nuttigen van de lekkere lunch zorgt voor gezellig, informeel contact, dat naar wens na afloop kan worden voortgezet met een kopje koffie en creatieve activiteiten.

Het initiatief past in het wijkgericht werken van de SIG. Hiermee dragen we actief bij aan de maatschappelijke participatie van onze cliënten. Het 'Buurtsoepje' is zo'n project: het is bestemd voor wijkbewoners en wordt uitgevoerd door vrijwilligers van de SIG en cliënten van onze dagbesteding. Dat werkt: 1 + 1 = 3. 

Het eerstkomende ''Buurtsoepje'' is op maandag 16 september. Aanmelding vooraf in de Buurtwinkel (Schans 2, Beverwijk) of telefonisch: 088 - 1182982. Eigen bijdrage: € 2.