Start 'buurtbieb' Garmt Stuivelingstraat

buurtbieb schilderen buurtbieb schilderen
buurtbieb boekenkast buurtbieb boekenkast

dinsdag 29 oktober 2019

Woonproject Garmt Stuivelingstraat in Delftwijk/Haarlem-Noord start dinsdag 5 november een ‘buurtbieb’. Hiervoor is een mooie, klassiek beschilderde boekenkast ingericht, in de gang van het woonproject op de 3e verdieping. Alle bewoners van het appartementencomplex 'Saturnus' én bewoners van onze andere woonprojecten in Haarlem-Noord kunnen hier kosteloos een boek of tijdschrift komen ruilen. Dat wil zeggen: een boek halen = een boek brengen. Zo ontstaat een zichzelf vernieuwend aanbod.  

De nieuwe buurtbieb is een initiatief dat past in de visie van de SIG op ‘wijkgericht werken’, dat door woonproject Garmt Stuiveling actief wordt uitgevoerd. Het doel is vooral de band met de buurt en buurtbewoners te versterken. De openingstijden van de buurtbieb – om de week - worden, zo hoopt initiatiefneemster/medewerkster Maartje van woonproject Garmt Stuivelingstraat, ook een moment van ontmoeting en verbinding, met een kopje koffie of thee in de huiskamer op nr. 54, pal tegenover de boekenkast.

In de voorbereidingen van de start van de buurtbieb zijn bewoners van het woonproject en hun familie actief betrokken geweest. Zo hebben meerdere ouders – onder wie een vader die kunstschilder is – de boekenkast beschilderd en bijzondere boekenleggers gemaakt, die iedere bezoeker die een boek of tijdschrift komt ruilen, meekrijgt.

Behalve medebewoners van het appartementencomplex aan de Garmt Stuivelingstraat zijn ook bewoners/familie van onze woonprojecten Jan Campertstraat, P.C. Boutensstraat en Gen. Spoorlaan in Delftwijk van harte welkom om een boek te komen ruilen.

De feestelijke opening van de buurtbieb op de Garmt Stuivelingstraat 54 vindt plaats op dinsdag 5 november, om 18.30 uur. Bewoners van het woonproject zorgen in de huiskamer voor koffie, thee en wat lekkers. De buurtbieb is hierna om de week geopend, dus elke dinsdagavond in de oneven weken, tussen 18.30 en 19.30 uur, met altijd koffie en thee in de huiskamer.

De foto's bij dit bericht zijn gemaakt door Ruud Collet, bewoner en huisfotograaf van de Garmt Stuivelingstraat.