Het nieuwbouwproject aan de zuidelijke rand van de Slachthuisbuurt maakt deel uit van een groot vernieuwingsplan voor de wijk. Een deel werd enkele jaren geleden al gerealiseerd, onder meer met de oplevering van ‘Hof van Leijh’, een groot complex woningen en appartementen, inclusief collectieve voorzieningen voor de bewoners, aan de rand van de Schipholweg, met zestien appartementen voor cliënten van de SIG (woonproject Frans van der Wielstraat). Ook Buurtwinkel Hof van Leijh (dagbesteding) is hier gevestigd, met diverse diensten en activiteiten voor de wijk.

Gezamenlijk
Op steenworp afstand van Hof van Leijh wordt nu aan de J.J. Hamelinkstraat een qua sfeer passend nieuwbouwcomplex gerealiseerd. Het officiële startsein van de bouw kreeg gistermiddag een bijzonder karakter, door dit met de kinderen van basisschool De Talenten in de Slachthuisbuurt te doen. “Hiermee willen we benadrukken dat dit nieuwbouwproject een gezamenlijk project met de wijk is”, aldus Marieke Heilbron van Elan Wonen.

Tijdcapsule
Met een klein groepje leerlingen van de school werd samen met wethouder Floor Roduner een ‘tijdcapsule’ begraven, een kist met documenten – tekeningen van de leerlingen, een boek over de Slachthuisbuurt én een coronazelftest – die als die ooit wordt opgegraven een tijdsbeeld van het leven in de Slachthuisbuurt anno nu geven.

Volwaardig mee doen
De SIG is blij dat er met de nieuwbouw aan de J.J. Hamelinkstraat extra studio’s/appartementen beschikbaar komen voor cliënten op de wachtlijst en dat de bewoners hier straks alle mogelijkheden krijgen om  volwaardig mee te doen in de wijk. De cliënten die hier gaan wonen, krijgen 24/7 begeleiding op maat.

[opdrachtgever Elan Wonen // architecten FARO Architecten/ENZO Architecten // bouw Hillen & Roosen]